Sałatka z selerem naciowym

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Idealnie sprawdzi się podczas imprez okolicznościowych. Jest łatwa i co najważniejsze szybka w przygotowaniu

Czas przygotowania

0
minut

Stopień trudności

Ilość

Seler naciowy

1 szt.

Pierś z kurczaka

1szt.

Suszona żurawina

garść

Sól, pieprz

do smaku

Majonez

3 łyżki

Czerwona cebula

1/2szt.

Przygotowanie

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Opcjonalnie można dodać 1 łyżeczkę przyprawy kebab-gyros(smak tej przyprawy nie może dominować). Usmażyć na patelni. Odłożyć do wystudzenia

Seler naciowy pokroić w kostkę

Cebulę pokroić w drobną kostkę

 

Pokrojony seler oraz cebulę przełożyć do miski. Dodać usmażonego kurczaka oraz garść suszonej żurawiny (żurawina jest słodka; kwestia ilości zależy od gustu. Zazwyczaj do takiej porcji daje pół paczki żurawiny).

 

Wymieszać z majonezem, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce.

 

O nas

Witam serdecznie na mojej stronie :)

Przepisy, które prezentuję są tworzone z pasją do gotowania. Wszystkiego uczę się sama, z chęcią zbieram przepisy. Kto jest moim testerem smaków? Oczywiście mój kochany Narzeczony i Rodzina :)

Mam nadzieję, że ze mną stworzysz wyjątkowe dania na każdą okazję !

Ostatnie wpisy

Partnerzy

©2019 Domowe Przepisy. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wykonanie: webmaz.pl

Szukaj