Czas przygotowania
Stopień trudności
Ilość
Ciasto francuskie
Szynka konserwowa
Żółty ser
Pieczarki
Koncentrat pomidorowy
Ketchup
Przyprawa do pizzy
Przygotowanie
Szynkę, ser żółty pokroić w kostkę.
Przygotować sos:
koncentrat, ketchup i przyprawy wymieszać
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki (nie należy wcześniej wyjmować, gdyż trzeba bardzo szybko przygotować te ciastka, gdyż z ciasta robi się ,,ciapka'' i ciężej się kroi). Rozwinąć. Posmarować przygotowanym sosem. Na to wyłożyć pieczarki, szynkę, ser żółty. Bardzo ciasno i mocno zwinąć. Pokroić w paski na ok.2-3cm grubości.
Wyłożyć na blachę (najlepiej podłożyć papier do pieczenia). Piec ok.15-20min do zarumienienia w temp. ok. 170°C.
Przekąska smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.