Przekąska z ciasta francuskiego

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Przekąska taka sprawdzi się niemalże na każdym przyjęciu

Czas przygotowania

0
minut

Stopień trudności

Ilość

Ciasto francuskie

1 opakowanie

Szynka konserwowa

ok.6 plastrów

Żółty ser

ok.10 plastrów

Pieczarki

ok. 10 szt.

Koncentrat pomidorowy

4 łyżki

Ketchup

4 łyżki

Przyprawa do pizzy

1 opakowanie

Przygotowanie

Szynkę, ser żółty pokroić w kostkę.

Pieczarki pokroić w paski

Przygotować sos:
koncentrat, ketchup i przyprawy wymieszać

 

Ciasto francuskie wyjąć z lodówki (nie należy wcześniej wyjmować, gdyż trzeba bardzo szybko przygotować te ciastka, gdyż z ciasta robi się  ,,ciapka'' i ciężej się kroi). Rozwinąć. Posmarować przygotowanym sosem. Na to wyłożyć pieczarki, szynkę, ser żółty. Bardzo ciasno i mocno zwinąć. Pokroić w paski na ok.2-3cm grubości.

 

Wyłożyć na blachę (najlepiej podłożyć papier do pieczenia). Piec ok.15-20min do zarumienienia w temp. ok. 170°C.

Przekąska smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

 

O nas

Witam serdecznie na mojej stronie :)

Przepisy, które prezentuję są tworzone z pasją do gotowania. Wszystkiego uczę się sama, z chęcią zbieram przepisy. Kto jest moim testerem smaków? Oczywiście mój kochany Narzeczony i Rodzina :)

Mam nadzieję, że ze mną stworzysz wyjątkowe dania na każdą okazję !

Ostatnie wpisy

Partnerzy

©2019 Domowe Przepisy. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wykonanie: webmaz.pl

Szukaj